Állattenyésztés világítás

electrician 10

Állattartó telepek világítása

Az állatállomány számára a LED-es technológiával megvalósított természetes megvilágítás pozitív hatással van, az állatok fejlődése, mennyiségi és minőségi mutatói a kutatásoknak eredményeképpen jól növelhetőek.
Sárga háromszög

Csirke telepek

A LED-fény használata a csirkefarmokon a tenyésztés során újszerű megoldás. A világítás fontos környezeti tényező a baromfitenyésztési ágazatban. A világítás befolyásolja a termelés hatékonyságát, az állatok jólétét és a növekedési ütemet, a csirkék nagyobb mennyiségű és minőségű tojást termelnek és gyorsabban fejlődnek a LED-es megvilágítás segítségével. A fény négy fő eleme az intenzitás, az időtartam, a fényforrás és a spektrumtartomány. A fény színe a látható spektrum különböző hullámhosszaitól függ. Azok a gazdák, akik átváltottak a kompakt fénycsövekről a LED-es lámpákra, azt tapasztalták, hogy a baromfi szelídebb lett. Ennek az lehet az oka, hogy a LED-es lámpák nem villognak úgy, mint a fénycsövek. Mivel a csirkéknek élesebb a látásuk, mint az embereknek, a csirkék érzékenyebbek a villogó fényekre.
Csirke telepek világítása
electrician 04
Szarvasmarha telepek
A tehenek esetében az egészség, a termékenység, a jólét és a termelékenység is nagymértékben javul LED-es technológia alkalmazásával, ami a tejtermelés 6%-os növekedésén is visszamérhetünk. Ha a régi világítás lecserélésén vagy új rendszer telepítésén gondolkodsz, a kiválasztásnál vedd figyelembe, hogy a LED-es világítás legalább 75%-os megtakarítást eredményezhet a működési költségekben. E mellet a modern, minőségi LED-es világítás nem villog, ami által az állatok nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá válnak. Minden egyes istállóhoz vagy mezőgazdasági épülethez egyedi világítási terveket készítünk. Ez a világítási terv a megvilágítandó terület mellett figyelembe veszi az ott nevelt állatok típusát és életkori sajátosságait.
Szarvasmarha telepek
electrician 10
Lóistállók, pajták, kifutók
Hogyan világítsunk meg egy lóistállót LED-es lámpákkal? A lótenyészet szerves részét képezi az istállón túl, a folyosó és a kifutók is, ezek korszerű megvilágítását megvalósítjuk Neked. A lovak megfelelő egészségi állapotához a 200 luxra beállított fényerő szükséges, ennek pontos megtervezésében és megvalósításában szakembereink rendelkezésedre állnak.
Istállók megvilágítása
electrician 21

Tudtad?
A megfelelően beállított LED-es világítás növeli a zöldségek és a gyümölcsök zamatát és a hozamát, az állatok pedig nyugodtabbak lesznek, gyorsabban és szebben fejlődnek.