Növénytermesztés világítás

electrician 10
Növénytermesztés és mezőgazdaság

A LED-es világítás egy feltörekvő technológia. Minden évben megjelenik valamilyen új termék, amely a növények termesztését más megvilágításba helyezi. A növények fejlődése akár 20%-kal is emelkedhet, mivel a LED-fények olyan ellenőrzött környezetet biztosítanak, amelyben több gyümölcs és zöldség terem, mint bármilyen klímán. A növénytermesztésben használt LED-es fény eltér a hagyományos fehér fénytől, csak a vörös és kék fény keverékét használják, ami a növény fejlődését segíti elő. Az így nevelt gyümölcs és zöldség gazdag ízvilágú, kiváló minőségű, aromájú és tápértékű.

A LED-es világítás növényekre gyakorolt hatásával az utóbbi időben egyre intenzívebben kezdtek foglalkozni. A kísérletek során kiderült, hogy a kék és vörös hullámhosszú fény hogyan fejti ki hatását a palántákra. A vörös és távoli vörös megvilágítás segíti a növények fejlődését, a tápanyag hasznosítását, a növények szárazságtűrését és növeli az ellenálló képességüket. A vörös hullámhosszú fény a palántákban hajtástömeg- és a szárnövekedést indukál. A kék hullámhosszú fény visszafogja a szárnövekedést (az auxin képződés csökken), a növény kompaktabbá válik, és virágképzés irányába tolódik el a növények fejlődése
Növénytermesztés és állattenyésztés világítás
A LED-es technológia szinte tökéletes energiahatékonyság mellett könnyedén módosítható fény spektrumot kínál, mely tökéletesen alkalmazható a növénytermesztés során helyettesítő, vagy kiegészítő fényforrásként is. Amennyiben üvegházadba, kertészetedbe a növények igényeihez igazodó és korszerű világítási megoldást keresel, mi megvalósítjuk Neked!
LED világítás növényeknek
electrician 21

Tudtad?
A megfelelően beállított LED-es világítás növeli a zöldségek és a gyümölcsök zamatát és a hozamát, az állatok pedig nyugodtabbak lesznek, gyorsabban és szebben fejlődnek.