Világítástechnikai Tervezés

A szakszerű, átgondolt villamos tervezéssel biztosítjuk, hogy az megbízható, biztonságosan üzemelő, hagyományos vagy modern villamos hálózatot alakítunk ki, legyen szó új építésről ingatlanról, vagy átalakításról.
electrician 10
Hogyan történik a világítástechnikai tervezés?

Az ingyenes konzultáció során minden esetben felmérjük kívánságaidat, meghallgatjuk a jövőbeli terveket, pontosítjuk a kért funkciókat. Az alaprajzon egyértelműen rögzítjük az igényeket, majd miután a megálmodott funkciók mindegyikére találtunk megoldást, elindul a tervezés.

Javaslatot teszünk hagyományos, modern, vagy automatizált elektromos rendszerek az adott környezetben megvalósítható és ergonomikus megoldásra. Az elfogadott javaslat alapján készült terv az elektromos rendszer mindazon elemeit fogja tartalmazni, ami a biztonságos, megbízható és költséghatékony működéshez kell az igényeidnek és stílusodnak megfelelően.

Villamos tervezésben a minőséget és a szabványos megoldásokat garantáljuk, tervezési szolgáltatásunk kiterjed mind gyenge- illetve erősáramú feladatokra.

Helyszíni bejárás
Világítástechnikai tervezés
 • Gyártó vagy forgalmazó céged számára elvégezzük a világítástechnikai projekt megfelelő méretezését.
 • A tervezést a vonatkozó szabvány előírásoknak megfelelően végezzük el, de természetesen az egyedi igényeidet és kéréseidet maximálisan figyelembe vesszük.
 • Az általad kiválasztott lámpatesteket vesszük be a tervezésbe, ehhez csak egy .ldt kiterjesztésű tervező fájlra van szükségünk
 • Elkészítjük a látványterveket, amiket az építészekkel, belsőépítészekkel egyeztetünk.
 • És a tervezés végén az igényeidnek megfelelő költséghatékony alternatív árajánlat biztosítunk
electrician 10
Hogyan tudjuk a világítástervezés során a döntésedet támogatni?
Villamos ipari tervezés banner
 • Az elkészült terveket, akár 3D renderelt képekkel tudjuk prezentálni neked, így könnyen el tudod képzelni, milyen lesz az új megvilágítás. A tervek tartalmazhatják a várható megvilágítási szinteket, egyenletességeket és további fotometriai paramétereket. A méretezés során figyelünk a felületek fényvisszaverő képességeire is.
 • Jelentős természetes megvilágítás esetén olyan vezérlő rendszert is tudunk javasolni, ami jelentősen csökkentheti az energiafogyasztást.
 • Kapcsolatrendszerünket felhasználva segítünk neked a lámpatestek beszerzésében.
 • Helyszíni felméréssel tudjuk pontosítani a projekt adatokat.
 • Kivitelezés során oktatást illetve szaktanácsadást biztosítunk.
 • Megvilágítási jegyzőkönyvet készítünk.
electrician 10
Milyen technológiával dolgozunk?
DALI világításvezérlés tervezés
 • A DALI fényforrás vezérlő rendszer az alapja a LED-es világítástechnikai megoldásunknak. Ezzel a vezérléssel a szükséges helyen mindenütt elegendő fényt biztosítunk, ahol viszont nem szükséges a világítás, ott nem marad égve lámpa, vagy csak minimális jelzőfény – ez szaknyelven a dimmelés.
 • A vezérléshez társíthatók fény, illetve jelenlét érzékelő szenzorok, melyek működése akár egyedileg programozható, ezzel jelentős energia megtakarítás érhető el.
 • Egy jelentős természetes megvilágítású munkahely esetén megoldható, hogy akkor és annyit világítsunk amennyit előzetesen beállítottunk. Pl. napfényes napon az ablak közeli lámpatestek, akár le is kapcsolhatnak, ha van elegendő megvilágítás. Amikor a munkahelyen a dolgozók elmennek ebédelni és nem szükséges a világítás, a lámpatestek lekapcsolhatóak – vagy automatikusan lekapcsolnak, ezzel energiát takarítanak meg. Ekkor van szükségünk jelenlét szenzorra.
 • Természetesen felhasználói kapcsolókkal (fali vagy távirányítós vezérlők) szintén beállítható a szükséges világítás, sőt akár előre definiálhatunk fény színeket (pl. prezentációhoz), melyek elmenthetők és egy egyszerű gomb segítségével előhívhatóak.
 • A DALI rendszer flexibilisen bővíthető és integrálható épület felügyeleti rendszerekbe, ezáltal részletes, naprakész információkhoz juthatunk a lámpatestek állapotáról és fogyasztásáról.
electrician 10
Villamos kivitelezés
Amint elkészült a tervezés és megszületett a jóváhagyott megrendelés ezt követi a kivitelezési fázis. Precíz és magas színvonalú villamos kivitelezési munkáink során komplett szolgáltatást nyújtunk neked, legyen az akár egy családi ház, irodaház, vagy éppen ipari létesítményről. A műszaki elvárásoknak megfelelő, jó minőségű anyagból történő kivitelezésre, esztétikus megoldásokra, szakszerű dokumentációra és határidőre történő átadásra számíthatsz tőlünk. Nagy gyakorlattal rendelkezünk villamos erőátvitel, automatizálás, vezérlés, világítás tervezés kialakításában is. Minden villamos tervezéssel és kivitelezéssel kapcsolatos munkát a szükséges tapasztalattal, végzettséggel, engedélyekkel rendelkező szakembereink végeznek.
electrician 10
Villamos karbantartás
A villamos hálózat biztonságos és folyamatos működéséhez elengedhetetlen a rendszeres felügyelet és karbantartás. Szolgáltatásunk tartalmazza az ipari és kommunális létesítmények időszakos villamos karbantartását, elektromos kábelek valamint transzformátorok vizsgálatát, a védelmek hitelesítését. A karbantartás során megtörténik az elosztók portalanítása, kötések, kábelek, szerkezeti elemek műszaki átvizsgálása, sérülés estén cseréje. Szakembereink foglalkoznak védelmek hitelesítésével, készítenek szabványossági felülvizsgálatokat (érintésvédelem, erősáramú berendezések és villámvédelem), valamint energiaminőség méréseket is.
electrician 10
Projektvezetés
Építtetők, beruházók és kivitelezők számára nyújtunk kivitelezési projektekhez teljes körű épületvillamossági, valamint napelemes rendszeri előkészítést, valamint a helyszínen koordináljuk a szakági helyszíni kivitelezési munkálatokat, figyelemmel kísérjük az épületvillamossági terveket és egyeztetjük a kivitelezés során a szakágakkal a munkálatokat Műszaki ellenőri (ME) és Felelős műszaki vezetői (FMV) szerepben. A projekt során elkészítjük és figyelemmel kísérjük mind a műszaki, mind a pénzügyi ütemtervet és gondoskodunk azok betartatásáról, valamint biztosítjuk a kivitelezéshez kapcsolódó engedélyeztetéseket és egyéb, szerződésben vállalt feltételeket. Az alvállalkozói szerződésekben foglaltak betartatását és az alvállalkozók beszámoltatását, ellenőrzését nyújtjuk a szolgáltatás keretében. Széles beszállítói körrel és alvállalkozókkal, egyéb szakági beszállítókkal tudjuk segíteni a projekt határidőre történő megvalósítását.
electrician 22