Sport világítás

electrician 10
  • 15 év tapasztalat
  • Szabvány szerinti kialakítás
  • Országos munkavégzés

Tervezés, kivitelezés, karbantartás

Szakértelmünkkel támogatunk abban, hogy világítási megoldásainkkal elérd a kitűzött célt. A különböző típusú sportpályák, sportlétesítmények világítási rendszereit megtervezzük és kivitelezzük, illetve a kapcsolatos folyamatok szakértői felügyeletét is vállaljuk. Sportlétesítményekre vonatkozóan felülvizsgálati, fejlesztési szolgáltatásainkat meglévő sportpálya auditálására is tudjuk ajánlani.
Sport világítás
electrician 04

Sportlétesítmények megvilágítása

A játéktéren a professzionálisan kialakított megvilágítás elengedhetetlen ahhoz, hogy a játék élvezetes legyen a sportolók és a nézők számára is. Talán hihetetlen, de a megfelelő erősségű és színhőmérsékletű fény, valamint a csillogásmentesítés és a zavaró fények csökkentése javítja a láthatóságot és a koncentrációt,ezzel a játékosok jobb teljesítményt érnek el, a nézőknek pedig a játék magasabb fokú élvezetét nyújtja.

Azért, hogy elégedett legyél, 15 éves szakértői múlttal rendelkező csapatunk segít Téged országszerte bárhol, bármilyen sportlétesítményt is szeretnél egyedi játékos- és ügyfélélménnyé varázsolni. Természetesen a legkorszerűbb LED-es technológiát alkalmazzuk és megfelelünk az Európában legelterjedtebb MSZ EN 12193:2019 Fény és világítás. Sportlétesítmények világítása című szabványnak.

Miről is szól ez a szabvány? A játékosok, sportolók, játékvezetők, nézők és a CTV-adások számára ad a szabvány ajánlásokat és meghatározza a jó minőségű világítás követelményeit:

  • a sportesemények során használt vizuális információk észlelésének optimalizálása
  • a látási teljesítmény szintjének fenntartása
  • az elfogadható vizuális komfort biztosítása
  • a zavaró fény korlátozása.
Szabvány megvilágítás fényértékek

A szabvány megvilágítási értékeket ad meg a világítóberendezések tervezéséhez és vezérléséhez, a megvilágításhoz, a megvilágítás egyenletességéhez, a káprázás korlátozására és a fényforrások színvisszaadási képességére és módszereket ajánl ezeknek az értékeknek a mérésére. A káprázás korlátozása érdekében korlátokat javasol a lámpatestek elhelyezkedésére.

Mindezeknek a feltételeknek eleget tevő LED-világítási rendszerének fejlesztésében, megtervezésében, precíz kivitelezésében számíthatsz ránk, és szívesen vállaljuk a kapcsolódó felülvizsgálati feladatokat, sőt az auditálásában is segítünk.

Fontos-e a színhőmérséklet? A kutatások alapján a gyepen és a kék felületeken játszott sportok jobban élvezhetők hideg fehér (5000K) világítással. Az uszodák és jégpályák is hideg fehéret igényelnek a tiszta és tiszta megjelenéshez. A fafelületeken játszott sportok esetén, mint például a kosárlabda, a legjobban a kissé melegebb 4000K-es színhőmérséklet a legoptimálisabb.

 

Sportpályákhoz ajánlott minimum fényszintek
Fényellenőrző mérés

Amennyiben már korábban kialakított labdarúgópályád fényellenőrző mérésére van szükséged, szívesen elvégezzünk neked a területbemérését, elkészítjük a jegyzőkönyvet és a kiértékelést – mindezt olyan fénymérő műszerrel, mely az MSZ EN 12193 „Lighting applications – Sports lighting”szabvány figyelembevételével, hitelesített / kalibrált.

Ennek ára kiszállással átalányáron 238.000 Ft + ÁFA Budapest és vonzáskörzetében. 50 km-t meghaladó távolságesetén a helyszíni kiszállásért 30 Ft/km díjat számítunk fel pluszban.

electrician 10
Labdarúgópályák
Az energiatakarékosság jegyében a tervezéskor minden esetben figyelembe vesszük, hogy a legkisebb beépített teljesítménnyel a lehető legegyenletesebb fényeloszlást és megvilágítási értékeket teremtsünk meg. Ehhez villamos- és világítástechnikai szakmérnökeink a pálya méreteit és adottságait figyelembe véve olyan rendszert terveznek, melynek fényméretezése ideális, itt azt is mérlegelni kell, hogy a világítótesteket akár más-más optikákkal és különböző dőlésszögekkel kell kialakítanunk és fontos a hosszú élettartam és UV-állóság is. Ezzel a megoldásunkkal abszolút win-win megoldást biztosítunk, elégedett leszel az energiacsökkentéssel és az esztétikummal, a játékosok a saját teljesítményük növekedésével, a nézők véleményét pedig lemérheted a mérkőzés hangulatán. A labdarúgó pályákra vonatkozó szabvány szerinti értékekés a helyi adottságok figyelembe vételével tervezzük meg pályád megvilágítását, melyhez hideg fehér (5000K) fényt alkalmazunk.
Labdarúgópályák megvilágítása
electrician 04

Teniszpályák

A teniszpálya világításával szemben támasztott követelmények: megfelelő fényerő, egyenletes fényeloszlás, káprázás- és csillogás mentesség. Ezek a feltételek biztosítják, hogy a kis méretű labda jól látható legyen, azaz a játékosok és a nézők számára maximális élményt nyújtsunk. Kültéri tenisz pálya esetén a pálya hosszabb oldalain vannak a világító testek elhelyezve, beltéri tenisz pálya esetén viszont mennyezeti világítást alkalmazunk.
Kültéri teniszpálya világítás
electrician 10

Kosárlabda pályák

A kosárlabda mérkőzések esetében is, különösen ha élő adásban közvetítik fontos a vakító fény mentesség a pályán, ami javítja a játékélményt mind a játékosok, mind a nézők számára.
Kosárlabda pálya világítás
electrician 04

Korcsolya pályák

Különböző célra használt korcsolya pályák igazán dizájnos megvilágítását is megvalósítjuk Neked és biztos lehetsz abban, hogy élmény lesz akár a hobbi korcsolyázóknak, akár a versenyzőknek, vagy a nézőknek.
Korcsolya pálya megvilágítása
electrician 10

Uszodák

Uszodában a víz csillogását és a párás levegőn való eltérő fénytörést is figyelembe véve valósítjuk meg mind a sportolók, mind a hobbi úszók, vagy nézők számára a maximális élményt nyújtó megvilágítást.
Uszodák megvilágítása
electrician 04

Autóverseny pályák

Különböző célra használt korcsolya pályák igazán dizájnos megvilágítását is megvalósítjuk Neked és biztos lehetsz abban, hogy élmény lesz akár a hobbi korcsolyázóknak, akár a versenyzőknek, vagy a nézőknek.
Autóverseny pályák megvilágítása
electrician 21

Tudta?
Meglévő sportpálya auditálásban is segítünk.

Munkáinkat a MSZ EN 12193:2008 (Fény és világítás. Sportlétesítmények világítása) szabványa szerint és az MSZ EN 12193 („Lighting applications – Sports lighting”) szabvány figyelembe vételével végezzük.